#UtenRødt for Røde Kors
Røde Kors vil få flere unge voksne til å donere blod. Etter research fant vi ut at målgruppen kjenner igjen og filtrerer bort reklame som åpenbart støtter et veldedig formål.
Dermed bestemte vi oss for føre kampanjen som en trojansk hest. Vi vil fjerne ikoniske rødfarger fra kjente merkevarer, objekter, figurer og matvarer, uten å si hvorfor.

Resultat
2018 ble et rekordår for nye blodgivere. Mer enn 36 000 nye personer ble rekruttert til landets blodbanker gjennom Røde Kors. Det er en økning på over 5.000 fra året før.
Plakatene som tilhører kampanjen vil inneholde ett enkelt bilde med et element som opprinnelig er rødt, men som nå er grått og blekt. De vil ikke inneholde noe form for avsender, utenom teksten #utenrødt, for å skape mest mulig nysgjerrighet rundt kampanjen.

Når bedriftene og Røde Kors endelig avslører hvorfor de har fjernet rødfargen vil det raskt spre seg. Dette vil engasjere mange som kanskje ikke hadde interessert seg hvis de visste hva saken omhandlet fra før.
Alle bedrifter og organisasjoner som tar del i kampanjen vil få tilsendt en video, som de poster på lanseringsdagen. Videoen vil inneholde en forklaring av kampanjen og fungere som en oppfordring til å donere blod og støtte kampanjen.
Kampanjen ble vist på digitale boards på t-banestasjoner i Oslo, Oslo S, samt. på skjermene på Flytoget og på Facebook.
Etter at kampanjen er lansert og avslørt, vil det offentlige kunne delta ved å poste bilder på Instagram med #utenrødt. Bildene kan være av hva som helst, men rødfargen må fjernes.

Kampanjen ble laget i samarbeid med Pernille Reimers.